עובדים בתחום התיירות? מה עושים אם מגיעים למצב של אובדן כושר עבודה?

אומנם תחום התיירות חזר לפעילות ואף באופן מקיף ומרשים, אך גם אם הקורונה כבר לא חלק מהמשוואה, עדיין ייתכן ששלל מקרים יגרמו לקחת הפסקה לא רצויה ממקום העבודה. מכאן שאם פתאום חולים או נפצעים בצורה שמצריכה לקחת חופש מהעבודה למשך תקופה ארוכה, חשוב לעצור להבין כיצד החוק מגדיר אובדן כושר עבודה ואף כיצד ניתן למנף את המצב, כך שלא תישארו חסרי הכנסה. מהו אם כן מצב של אובדן כושר עבודה ומה חשוב לדעת בנושא? ניגשנו לבדוק!

תתי הגדרות

אובדן כושר עבודה מתאר מצב שבו אדם אינו יכול להמשיך לעבוד, אם בגין מחלה ואם בגין תאונה, כאשר הפגיעה עשויה להוביל לאובדן מספר ימי עבודה והיא יכולה למנוע המשך עבודה באופן גורף. כמו כן, ההגדרה מתייחסת הן למצבים בהם לא ניתן להמשיך לעבוד כלל והן למצבים שבהם נדרשים לעזוב את תחום התיירות, אך כן יכולים לאייש תפקידים בתחומים אחרים. מכאן שההגדרה אכן רחבה, אך בשורה התחתונה מצריכה התייחסות אחידה – מצב של אובדן כושר עבודה מצריך להתחיל לבדוק כיצד ניתן להשיג פיצויים. אם מביטוח לאומי ואם מטעם הביטוח הפרטי, ביטוח שבהחלט ייתכן שקיים ברקע, וזאת כי יש לכם ביטוח מנהלים או קרן פנסיה.

 

 

אילו מקרים נחשבים אובדן כושר עבודה

תוהים האם המקרה שלכם נחשב אובדן כושר עבודה, ובכן אם שברתם את הרגל או איבדתם את קולכם ועל כן לא תוכלו להמשיך להדריך, אם שברתם את היד ולכן לא תוכלו להמשיך לעבוד מול המחשב, או אם בשל מחלה נדרשים להישאר צמודים למיטה למשך תקופה, מאוד ייתכן שמדובר במקרה של אובדן כושר עבודה. פה נציין שעל מנת לקבל תמיכה מטעם חברת הביטוח, נדרשים להוכיח פגיעה של 75% ומעלה. מנגד, על מנת לקבל הכרה מטעם ביטוח לאומי גם מקרים שנוגעים לאובדן של 60% מצדיקים קבלת סיוע. כמו כן, ההגדרה של אובדן כושר עבודה חלקי בין היתר מתייחסת למצב שבו ניתן להמשיך לעבוד, אך באופן שונה/בהיקף פחות, משמע יש חשיבות עצומה להגדרה שמעניק כל גוף.

נפגעתם? יש להבין מה עושים!

כושר העבודה נפגע ועתה מבקשים לבחון כיצד ניתן לפעול כדי לשמור על איכות חיים וכדי להמשיך להכניס הביתה משכורת? יש להתחיל להבין מאיזה גוף ניתן לקבל פיצויים ואף באלו היקפים. רוב הסיכויים שיש לפעול מול ביטוח לאומי ובמקביל מול הביטוח הפרטי. בנקודה זו יש לעצור להבין לאיזה גובה של פיצוי ניתן לצפות, ואף מהי המשמעות אם מדובר בעמית שמבוטח לאורך תקופה ממושכת (בין היתר ייתכן שהפיצוי יגלם את מכפלת שיעור קצבת הזקנה). בנקודה זו יש לאסוף תלושי שכר של השנה האחרונה ואף להוציא טופס 106 (קצבת הנכות מושפעת מאופן ההשתכרות), יש לאסוף מסמכים רפואיים שתומכים במצבכם הרפואי, ואף יש להיערך לקראת בדיקה רפואית. אם מטעם ביטוח לאומי ואם מטעם חברת הביטוח, כאשר הכוונה היא לדעת כיצד לנהוג, מה להציג וכיצד לענות על השאלות השונות.

למי פונים

כפי שמתחיל להתבהר, כאשר מבקשים להשיג פיצויים מסך הגופים האפשריים, יש מקום רב לתתי הגדרות. מכאן שאם רוצים להוציא את הסכומים המרביים מסך הביטוחים שקיימים ברקע, ראשית נדרשים לדעת מהן הזכויות ולמה הגיוני לצפות. שנית, יש לדעת אלו הטבות נוספות עשויים לקבל, למשל הטבה במס הכנסה לצד הנחה בארנונה. מכאן שאם מבקשים להתנהל בצורה מיטבית ולהביא הביתה את התמיכה הכלכלית המרבית, בהחלט רצוי שעורך דין שבקיא בתחום ילווה את סך התהליך. עורך דין יידע מתי נדרשים לערער, מה נדרש לעשות כדי להשיג סכומים אידאליים, ינחה לגבי השלבים השונים ולא יאפשר לחברות הביטוח האימתניות לדרוס את הזכויות שלכם, ולו בשל חוסר התמצאות בתחום. רק בריאות ובהצלחה!

מאמרים אחרונים

דברו איתנו!

מסע באמזונס

נגישות